torstai 15. marraskuuta 2012

Keinutuolin maalaus

Lähtötilanne

Ostin kesäkuussa nettikirppikseltä täysin ehjän mutta maalipinnaltaan kovin kuluneen keinutuolin itselleni synttärilahjaksi.  Suunnitelmissa oli hioa ja maalata tuoli uudestaan kesän aikana, mutta papan hautajaiset ja alkuraskauden pahoinvointi "hiukan" pidensivät suunniteltua aikataulua. Noh, näin voi aina välillä käydä.

Putsasimme tuolin hiomapaperilla ja kuumailmapuhaltimella: kuumailmapuhallin oli oikeastaan pakollinen tuohon istuinosaan, jossa maali oli äärettömän tiukassa.

Tuolissa oli maalia kolmessa kerroksessa: alimpana oli ruskea petsi, sitten hyvin vaaleansiniharmaa maali ja lopulta tolkuttoman paksu, mutta hyvin irtoava musta maali kerros. Alunperin suunnittelimme, että tuolin olisi voinut petsata vaaleaksi, mutta se tuskin olisi onnistunut pohjalta löytyneen ruskean petsin päälle.

Lokakuussa olimme lopulta siinä pisteessä, että maalaaminen päästiin aloittamaan. Maalina oli Tikkurilan Empire, sävy oli mantteli. Mietimme myös vielä tummempaa harmaata, jopa mustaa tai sitten valkoista: värin piti olla sellainen, että se sopisi meillä moneen huoneeseen ja miellyttäisi silmää vielä kymmenen vuoden päästäkin. Huonekalujen hiominen ja maalaaminen on ihan mukavaa, mutta näin työlääseen projektiin ei viitsisi ihan ensi vuonna ryhtyä uudelleen vain väärän värin takia.
 Tuoli piti maalata kahdesti, mutta lopputulos oli oikein siisti. Koska tuoli on vanha, siinä näkyy joitain pieniä kolhuja maalipinnan alta, mutta niin saa näkyäkin.


 Alunperin tuoli oli suunnitteilla olohuoneeseen, ja sitä ostaessa hiukan jossittelin ajatuksella, että "jos sitten joskus on lapsia, niin voisihan se kiikkutuoli olla ihan kätevä"... Nyt elämä meni niin, että tuolin valmistuttua sen pystyi suoraan kantamaan tulevaan lastenhuoneeseen. Saas nyt sitten nähdä, voihan se olla, että meidän ipana tulee merisairaaksi aina, kun häntä liekutetaan kiikkutuolissa ja koko tuoli jää käyttämättä lastenhoitotarkoituksessa....Kunhan löydän jonkin kivan kankaan, niin päällystän tuon istuintyynyn ja ehkä ompelen jonkinlaisen niskatyynynkin.Torkkupeiton löysinkin jo taannoiselta Tallinnan matkalta: keltaisia vilttejä oli yllättävän hankala löytää mistään.

Sellainen tuoli siis. Jälleen yksi meidän kodin näköinen huonekalu.

9 kommenttia:

 1. Kyllä joka kodissa pitää olla keinutuoli!
  Tosi ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti niin pitää. :D Kiitos, tykkään tuosta kovasti itsekin. :)

   Poista
 2. Ja luojan kiitos se ei ole valkoinen!

  VastaaPoista
 3. mä haaveilen myös keinutuolista <3

  VastaaPoista
 4. Hyvän värinen! Onko koodi allessa. Oma keinutuolini tykkäisi myös tuosta väristä! Haluaisin räväkän värin mutta pelkään kyllästymistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Sävy oli Tikkurilan Mantteli (M499). Sävylastussa se oli miusta paljon tummemman näköinen mutta tuollainen tosiaan luonnossa: alunperin halusin tummemman, mutta tuo on kyllä miellyttänyt silmää niin paljon, että samalla sävyllä on maalattu paljon muutakin. :D

   Ja sama ongelma täällä - räväkkyys olisi kivaa, mutta kyllästyminen tulee turhan nopeasti. Ja esimerkiksi keinutuolin värin vaihtaminen ei ole niin helppoa, että siihen joka vuosi viitsisi ryhtyä!

   Poista
 5. Missä maalasitte keinutuolin? Kun mietin vain, et jos empirellä sisällä maalaa, niin kestääkö sitä hajua pienessä kämpässä?

  -SL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me maalattiin kylpyhuoneessa, josta sai oven kiinni ja ikkunan auki. Silloin haju ei levinnyt muualle asuntoon. Suositan kyllä maalauspaikaksi sellaista huonetta, jossa ei tarvitse olla kun maali kuivuu.

   Poista
  2. Kiitos paljon.. Liitympä samalla lukijaksi. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!