Sivut

tiistai 11. joulukuuta 2012

Herkullinen suklaajuustokakku

Mies valmistui tutkinnostaan välivaiheeseen (kandidaatiksi) ja pitihän sitä edes vähän juhlia: mies kyllä yritti kieltää, kun todennäköisesti toukokuussa olisi edessä maisteriksi valmistuminen. Pidin pääni ja olin tiukasti sitä mieltä, että kaikenlaisia valmistumisia kannattaa juhlia. Miehen toiveesta juhlittiin sitten ihan vain pienesti, pari vierasta kävi juomassa kuohuvaa ja herkuttelemassa savupororuissipseillä, joulupipareilla, vihreillä kuulilla (miehen lemppareita) ja suklaajuustokakulla.

Yhdistelin tässä suklaajuustokakussa useampaa netistä löytämääni ohjetta. Pohja oli vähän erikoisempi kun halusin kokeilla jotain erilaista: nyt se on siis tehty valkosuklaa - karpalokekseistä.

Kakku sai kovasti kehuja ja täytyy itsekin myöntää, olihan se ihan mahdottoman hyvää. Suosittelen kokeilemaan!



SUKLAAJUUSTOKAKKU 

Pohja

n. puolitoista pakettia (hiukan yli 200g) Rainbown karpalo-valkosuklaa-keksejä (muutkin toki käyvät)
75 g margariinia

Täyte 

4 liivatelehteä
200g taloussuklaata
1 rasia (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kahvia
2,5 dl vaahtoutuvaa suklaakermaa (tavallinenkin kuohukerma käy) 

Koristeluun

Suklaata 


Valmista pohja murkaamalla keksit hienoiksi ja sekoittamalla murujen joukkoon sulatettu margariini. Peitä keskikokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 

Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää tuorejuusto ja sokeri ja sekoita. 

Purista liivatelehdistä pois liika vesi. Sekoita liivatteet kuuman kahvin joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana suklaa-tuorejuustoon koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. 

Anna kakun hyytyä jääkaapissa useita tunteja tai yön yli. 

Irrota kakku vuoasta (itse käytän apuna kasteltua veistä). Koristele kakku mielesi mukaan, esim. vuolemalla terävällä kokkiveitsellä suklaasuikaleita. 


4 kommenttia:

  1. Kauniisti koristeltu valkosuklaalastuilla. Nam.

    Vakkarilukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Eka kokeiluni tehdä suklaalastuja!

      Poista
  2. Aina on hyvä syy herkutella:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä sellaisen keksii aina. ;)

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!