sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Päiväpeitto vauvalle


Jonkin aikaa sitten mietin, että tarvitseeko vauva päiväpeittoa. Parin lukijan kannustamana tulin siihen tulokseen, että tarvitsee - jes, taas tekemistä yhdeksi pitkäksi sairaslomapäiväksi!

Käytin päiväpeittoon kangaskätköistä löytyneitä tilkkujani sekä uhrasin yhden harmaan huivini. Ompelin tilkut yhteen ja reunustin mustalla kanttinauhalla.

 
 Tein päiväpeitosta vähän isomman kuin oikeasti olisi tarvinnut, toiveena että vähän kookkaampana sille ehkä löytyisi paremmin jatkokäyttöä pienenä torkkupeittona tai vaikka retkillä pyllynalusena. Tosin saattaahan se olla että vauva-ajan jälkeen kehystän tuon, olen nimittäin niin älyttömän tyytyväinen noihin väreihin ja siihen, miten hyvän MIE!!!!! osasin siitä tehdä. Terveisin nimimerkki "Käsityönopettajien kauhu koko peruskoulun ajan ja lukiossa en kyseistä ainetta kehdannut edes valita" .

Peitto piti tietenkin viritellä jo sänkyynkin.Tuota pinnasuojaa en ole vielä tuunaillut mitenkään, ehkä maltan antaa sen olla ihan valkoisena?Huomenna on äitiyspolilla lääkärin seurantakäynti, jossa katsotaan, miten ne harjoitussupistukset ovat tilannetta kehittäneet. Kaksi viikkoa sitten todettiin kaikenlaista lyhenemistä ja pehmenemistä, toivottavasti tilanne ei olisi paljoa muuttunut.

Jäikin täällä kertomatta, että meillä kävi kuluneella viikolla neuvolan perhetyöntekijä. Hänen käyntinsä kuuluu täälläpäin rutiinina kaikille esikoista odottaville perheille. Käynnin ajatuksena oli ilmeisesti herätellä meitä pohtimaan omaa lapsuuttamme ja sitä, millaisia vanhempia haluamme itse olla ja kuinka elintapoja pitää muuttaa vauvan tullessa taloon. Noh, ei se nyt vastenmielinen käynti ollut, mutta miusta se oli jotenkin niin turha. Kai se johtuu siitä, että koulutuksen myötä tietää jo aika paljon lapsuuden merkityksestä ja vanhemmuudesta, joten niitä asioita on jo vuosia joutunut pohtimaan itsekin? (Etten vaikuttaisi nyt ihan hirveän kyyniseltä, niin tapaamisen aikana pidättelin kyllä itkua kahdesti: kun mies ylisti, että miusta tulee loistava äiti ja että jos hän hänestä itsestään tulee läheskään yhtä hyvä vanhempi kuin omat vanhempansa ovat olleet, niin hän ei voisi toivoa enempää. Byääh!)

10 kommenttia:

 1. Ihana peitto! :) mun olis pakko päästä ikeaan ja pian shoppailee vauvakamaa! :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Ikea on kyllä turmiollinen paikka. :D Miusta on ihanaa kävellä siellä, vaikka ostoslistalla ei olisikaan mitään - ideathan on ilmaisia.

   Poista
 2. Hieno päiväpeitto! Ja varmasti löytyy käyttötarkoitusta, jos ei päiväpeittoa tarviikkaan.

  Ai, teillä tultiin kotiin asti selvittelemään noita. Me jouduttiin täyttämään semmoinen lappu, jossa oli aiheeseen liittyviä kysymyksiä (hyvää viihdettä automatkalle) ja sitten vähän keskusteltiin niistä neuvolantätin kanssa. Mua ois kyllä ehkä vähän hirvittäny, jos se ois tullu kotiin.. Ja minunkin mielestä se koko homma oli vähän turha, mutta ehkä toimii joillekin perheille sitten paremmin kun niitä kerta järjestetään. Kaikissa ei ehkä keskustella asioista niin paljoa. Mene ja tiedä.. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä, kotiin asti. :D Miua alkoi alusta alkaen tökkiä, kun heti painotettiin, että "tämä ei ole mikään kotitarkastus eikä se tule teille kotiin urkkimaan". Vaikka teen itsekin töissä välillä kotikäyntejä, niin silti tuli vähän omituinen olo.. Ois ollut ehkä kivempi, että olisi saanut valita, tavataanko meillä kotona tai vaikka neuvolassa.

   Poista
 3. Nätti peitto tuli! Sitähän voi käyttää pötköttelyalustanakin lattialla :)
  -ennuliini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Totta, mitäpä sitä vain päiväpeitoksi rajoittamaan. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!