keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Lastenhuone - mustaa, harmaata ja keltaistaLastenhuone on asukkiaan vaille valmis!  Tai noh, eihän koti tai sisustus ikinä ole täysin valmis, ja huoneesta puuttuvat vielä täysin ne kuuluisat "elämän jäljet".

Ensimmäisen kerran kirjoittelin lastenhuonesuunnitelmista marraskuun alkupuolella. Päätimme, että huoneen hyväkuntoista harmaata tapettia ei aleta vaihtamaan, koska se miellytti silmää edelleen. Marimekon Räsymatto-kankaasta tuli sitten idea harmaan, mustan ja keltaisen yhdistelyyn. Norsut tarttuivat mukaan jostain  netistä nappaamastani ideakuvasta.

Marraskuussa luettelin, mitä toivoisimme tulevalta lastenhuoneelta:
 • selkeyttä 
 • eri-ikäisiä huonekaluja ja yhtenäisyyttä muun asunnon kanssa
 • huumoria ja "lapsellisia" juttuja saa olla, mutta ei riemunkirjavuutta, liikaa kuoseja tai värejä 
 • virikkeitä ja katseltavaa pienelle ihmiselle, mutta rajansa kaikella
 • perushuonekalut mustia, valkoisia ja harmaita, jotta niitä voi myöhemmin käyttää muuallakin asunnossa ja jotta huoneen värimaailmaa voi muuttaa 
Ja tällainen siitä sitten tuli:


Sellainen siis.

Miehen kanssa olemme ainakin tällä hetkellä lopputulokseen tyytyväisiä: huoneen toimivuuden näkee sitten, kun se oikeasti on vauvan käytössä. Toivon kuitenkin, että vaatteille, kirjoille ja leluille olisi tullut suunniteltua riittävä määrä säilytystilaa.

Nyt miua vähän harmittaa, että huone on (ainakin toistaiseksi) valmis! Suunnittelu oli nimittäin mielettömän mukavaa. Koska huonetta ei ollut mikään kiire saada valmiiksi, hankimme ja tuunailimme huoneen tavaroita pikkuhiljaa: olimme niin onnekkaita, että huonetta ei tarvittu muuhun käyttöön ja keskeneräisyyden pystyi näppärästi kätkemään oven taakse. Missään muussa huoneessa en olisi kuukausitolkulla jatkunutta prosessia kestänytkään.

Huonetta varten ostimme uutena ja valmiina mustan maton ja keinutuolin mustan pehmusteen. Kaikki muu taitaakin olla ostettu käytettynä (ja mahdollisesti tuunattu maalilla tai ommellen) tai ollut meillä ennestään jossain muussa käytössä: työhuoneesta luopuminen (tai sen pienentäminen) vapautti muutamia tavaroita, samoin makuuhuoneen muutto toiseen huoneeseen. Pitäisikin varmaan naputella jonkinlainen kooste siitä, mitä kaikkea tuli tehtyä ja miten.

 Että tällaista täällä. Raportoin sitten aikoinaan, kuinka huone lähti toimimaan ja mitä sen haltija piti vanhempiensa aikaansaannoksesta.

Miltäs näyttää? Jatkokehittelyideoita? :)

17 kommenttia:

 1. Jee, hyvältä näyttää! Niiin ihanat värit. Ei aina sitä pinkkiä tai sinistä tai pastellii, joihin tulee itelläki sorruttua. :) Tulipa inspis itelleki, viime keväänä oliki aikomus maalata tytön huone keltaseksi vaan se jäi muhimaan. Ehkäpä nyt.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tuonne saa hyvin kyllä vaihdettua sitten ne pinkit tai siniset, jos keltainen alkaa kyllästyttämään. :D

   Poista
 2. Ihanan näköinen vauvanhuone :) Ei ihan perinteisen värinen, mutta juuri siksi niin hieno :) Olit huolissasi tuosta säilytystilasta, mutta sitä onneksi saa aina lisää :) Kun itsekkin oltaisi vältytty pojan tulevan huoneen täyttämiseltä ylimääräisellä tavaralla! Täällä on edessä siis huoneen tyhjennys ja sitten vasta päästään remonttipuuhiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säilytystilaa tuntuu olevan aina ihan liian vähän - tai sitten sitä tavaraa vain on aina liikaa. Noooh, eiköhän tässä pärjäillä.

   Poista
 3. Äää tulee hirveä asuntokuume, kun näitä kuviasi katselee :) Olisi ihana saada vauvalle oma huone.

  On muuten uskomatonta, kuinka paljon tilaa sellaisen pienen nyytin tavarat ja tarvikkeet vievät! On tietysti myös itsestä kiinni, kuinka paljon hankkii ja mitkä katsoo tarpeellisiksi. Mutta meillä ainakin tavaraa tuntuu piisaavan ja tulevaisuudessa se määrä varmasti vain kasvaa. Senkin takia ylimääräinen huone ei todellakaan olisi pahitteeksi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin joskus täällä pohtinut, että vauvan kanssa pärjäisi varmaan kahdella vaatekerralla ja lakanallakin, mutta sitä ajattelee tarvitsevansa kaikenlaista (ja tietysti tarvitseekin). Noh, jos sitten saisi siivottua aina liian pienet vaatteet ja pikkuvauvan tavarat varastoon, niin saisi uusille tavaroille aina tilaa.... Tavoitteita on hyvä olla. :D

   Poista
 4. Kyllä tuolla kelpaa tulokkaan asustella :)

  VastaaPoista
 5. ihana huone! :) ja noihin väreihin on helppo yhdistää vaikkapa sitä sinistä tai pinkkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, en tunnusta, että miulla olisi jo sellaisia suunnitelmia. :D Ehkä sitten joskus kun tulee taas tylsää.

   Poista
 6. moikka! tulin vastavieraillulle blogiisi ja jäin heti lueskelemaan vanhempia postauksiasikin.. (: teillä on tosi viihtyisän näköistä, erityisesti tää lastenhuone on aika ihana. mä en itse voi sietää pastellivärejä, eikä sellainen räikeä värikirjokaan ole oikein mun mieleen. tuo keltainen toimii "piristevärinä" kuitenkin tosi kivasti (:

  onnellista raskauden loppuaikaa, johan teille kohta jo vauva syntyykin! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastavierailusta! :)

   "Kohta"? :D Hih, varmaan siun viikoilla olisin sanonut ihan samaa, mutta nyt tuntuu, että tässä on vielä ikuisuus jäljellä.

   Poista
  2. haha :D meilon laskettu aika kesäkuun alussa ja tosiaan tuntuu siltä, että sekin on jo ihan kohta. vielä ei oo aika käyny pitkäksi kun on töissäkin jaksanu painaa ihan normisti, mutta kyllähän tässä ehtii vielä mieli muuttumaan moneen kertaan ennen kesää.. :D

   Poista
 7. Oi miten ihana vauvanhuone! Mulle alkaa tulla paniikki, kun meidän muksulla ei ole vielä omaa huonetta sisustettuna.. Mutta eiköhän tuo kerkeä syntymän jälkeenkin.. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerkeää, ja kerkeää loistavasti. :D Mie oon aina joka paikassa vartin etuajassa, niin pitää pitää samaa linjaa nyt tän lastenhuoneenkin kanssa.... :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!