keskiviikko 7. elokuuta 2013

Lipaston uudistus


Esittelinkin aiemmin niitä maalaamiani vetimiä. Ne löysivät paikkansa tässä pikkuhuljaa maalailemani lipaston uusina vetiminä.

Siskoni muutti (kadehtimaani) uuteen asuntoon kesällä ja ilmoitti, että lipastoni olisi taas vapaana. Ilmoitin miehelle, että meille tulee lipasto -" ja mihis sekin sitten laitetaan", huokaisi siippani. Noooh, sehän on aina vain järjestelykysymys!


Lipasto ei ole mikä tahansa lipasto, vaan sillä on tunnearvoa. Äitini osti puusepän tekemän lipaston ystävältään miun ollessa ala- ja yläasteen välimaastossa ja mie sain sen kirjoituspöydäksi. Kun sisko sitten muutti omilleen asumaan, vei tämä lipaston mukanaan säilytystilaksi. Miun puolesta se jouti hyvin olemaan siskolla, mutta vannotin, että kun tämä ei enää haluaisi pitää sitä, niin mie ottaisin sen takaisin.

Lipasto-ressu oli vuosien varrella aika kärsinyt, lakka oli alkanut halkeilla ja siinä oli monenlaisia naarmuja. Koivun värikään ei oikein istunut meidän huonekaluihin. Lipasto oli kuitenkin edelleen tukeva ja muodoiltaan jotenkin niin nätti.

Pensseli, iso purkki valkoista maalia, uudet vetimet, isä hoitamaan Ellua ja kolmen maalikerroksen jälkeen meillä oli uudistettu lipasto.


Lipaston ehdottomasti parhaita puolia on tuo kansi, joka kätkee sisäänsä keskeneräiset askartelut ja vaikka millaisen sotkun. Haluaisin niin toivoa, että osaisin pitää tuon siistinä, mutta enhän mie kuitenkaan osaa.


Lipaston omissa vetimissä oli niin siisti lakkapinta, etten uskaltanut alkaa maalata niitä. Tuunasin siksi vanhat vetimet. Jotenkin koko lipaston kanssa oli kyllä sellainen olo, että pilaanko mie sen nyt - sellainen olo on muuten aika usein, kun maalaa huonekaluja... Jonkun maalaamattoman puun ystävän mielestä mie tein nyt varmaan hirveän rikoksen, mutta miusta oli tärkeintä, että hyvästä huonekalusta tulee meidän muuhun asuntoon sopiva ja meille mieluinen.


Paikkansa lipasto löysi yläkerran aulasta. Sen paikalla ennen ollut kirjahylly muutti meidän makuuhuoneeseen (voin nyt Ellua nukuttaessani katsella haikeasti niitä kirjoja, joita en ehdi lukea), makkarissa ollut varastohylly muutti -yllätysyllätys- varastoon säilytyskalusteeksi ja miun korut muuttivat makuuhuoneesta aulaan. Kaikki järjestyi siis oikein näppärästi.

Lipastoa maalaillessani hiukan haaveilin, että sitten kun Ellu on isompi ja tarvitsee työpöytää, voisi lipaston kantaa tämän huoneeseen (joka sijaitsee toivottavasti silloin jossain muualla kuin tässä asunnossa). Saas nähdä, kelpuuttaako likka prinsessalipastoa sitten aikanaan.

13 kommenttia:

 1. WAU!! Minä oon haaveillut tuollaisesta lipastosta jo kauan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin haaveilin, aikana, jona kuvittelin, että lakkailisin sen ääressä sirosti kynsiä kaikessa rauhassa... Taitaa jäädä haaveeksi. :D Mutta jos siinä vaikka jotain saisi puuhailtua, onhan se näppärästi Ellun tulevan huoneen vieressä.

   Poista
 2. Ihana lipasto ja uudistus on onnistunut. :) Etenkin nuo nupit jotka itse taiteilit ovat hienot!
  ps. Blogissani on sinulle haaste. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos haasteesta! Tartun siihen lähitulevaisuudessa. :)

   Poista
 3. Upea lipasto ja hyvännäköinen valkoisena! Miekin haaveilisin uudesta lipastosta olkkariin, siuta seurailleena tässä melkein jo uskaltaisi etsiä sellaisen esim. kontista ja sitten itse maalailla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytkö koskaan Kivisalmessa Kierrätyskeskuskessa? Siellä on hieno mööpeli poikineen, harmi vain, ettei meillä ole niille tilaa. :D

   Mie oon lohduttanut huonekalujen tuunaamisen kanssa itseäni, että kaikenlainen rustiikki ja epätasainenhan on nyt muodissa... ;)

   Poista
  2. Sen paikan oonkin unohtanut ihan kokonaan! Kiitos:) ja vissiin niin pitkästä aikaa pyörin prisman suunnilla, eihän koko kontti -taloa enää edes ole;)

   Poista
  3. Kai tiesit, että Kontti tosiaan on nykyään keskustassa? :D

   Kierrätyskeskuksessa kannattaa tosiaan käydä, vaikka kuinka paljon kivoja mööpeleitä!

   Poista
  4. Miulta on mennyt ihan ohi ;D

   Poista
 4. Anteeksi tämä ei liity tähän tekstiin, vaan aiempaan, mutta ajattelin että tästä ainakin näet kysymyksen tuosta elämys lahjasta nimittäin. Vastaa vaik mun sähköpostiin, jos et tähän halua. Minkä verran maksoi ja mistä tilasitte? Miehen synttärit lähestyy, niin alkoi kiinnostaa antaa erikoisempi lahja. :)
  Sähköistä viestiä voi laittaa minttusateenkaari@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, aina saa kysellä! :)

   Tandemhypynhän saa varattua useampaa eri kautta, mutta meille Utti oli lähin hyppypaikka, joten varasin hypyn täältä: http://hyppaa.fi/ . Tuolta sivultakin selviää, että hintaa kuvatulle hypylle tuli 349 euroa. Eli ei ihan jokaisen viikonlopun hupia, mutta oli kyllä tässä tapauksessa hintansa väärti, mies nautti suunnattomasti!

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. =)
   Tosiaan joo kolmekymppiset lähestyy hänellä ni ajattelin et tuo ois hyvä kimppalahja hänelle. Lähden tutustumaan sivuihin. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!