Sivut

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Syntynyt yksi iloinen pupu

  
Ennen Ellun syntymää pohdin paljon sitä, kuinka elämä nyt muuttuisi ja miten sitä kuuluisaa omaa aikaa olisi luonnollisestikin vähemmän. Maailma ei kuitenkaan kaatunut siihen että taloon tuli vauva, pää ei räjähtänyt ja ehdin edelleen tehdä niitä omiakin juttuja. Turha lorvailu tosin jäi pois, se aika, jonka ennen käytin vaikka kanavasurffailuun tai sohvalla torkkumiseen, vaihtui joksikin ihan oikeaksi tekemiseksi. 

Kun tammikuussa palasin hoitovapaalta töihin, valmistauduin vähän samaan. Päivät kuluisivat töissä ja illat lapsen kanssa, viikonloput edellisestä viikosta toipuen ja seuraavaan valmistautuen. Onneksi se ei ole ollut ihan niin vaan olen saanut aina jostain välistä raapaistua aikaa omillekin jutuilleni. Meidän perheessämme tilannetta helpottaa se, että mieskin on yleensä illat ja viikonloput kotona: kotitöitä on jakamassa kaksi, samoin Ellun kanssa olemista. Teemme paljon koko perhe yhdessä, mutta aina välillä miulle tarjoutuu ihana hetki vetäytyä hetkeksi tekemään jotain ihan omaa juttuani. Muuton vuoksi ne  "omat juttuni" olivat aika usein jonkin kaapin tyhjentämistä, täyttämistä tai järjestelemistä, mutta nyt huomasin, että hei, miulla ei ole pääsiäsipyhiksi mitään pakollista tekemistä. Ihanaa! Toiset hankkivat pullon viiniä illan ratoksi, toiset suklaamunia, mutta mie ryntäsin apteekkiin ostamaan kipsinauhaa tavoitteenani kokeilla  ensimmäistä kertaa kipsiaskartelua. 

Äidin hulluttelut
Opin tällä viikolla, että kipsiaskartelu on aika simppeliä. Esimerkiksi sanomalehdestä rytistellään halutunlainen muoto ja se teipataan tukevasti kasaan maalarinteipillä. Sitten kipsinauhasta (harsosta jossa on mukana kipsijauhetta) leikellään n. 10-15 sentin pätkiä ja ne upotetaan yksi kerrallaan hetkeksi lämpimään veteen. Sitten ne sivellään hiukan lomittain halutun pohjan päälle ja annetaan kuivua yön yli. Tadaa, taidetta koteihin!

"Vähän on pupun näköinen", kommentoi Ellu
Miulla oli kauhea into tehdä jokin pääsiäiskoriste ja kyhäsin sitten kahdesta sanomalehtipallosta pupun. Korvat tein tökkäämällä ylempään palloon pätkän paksuhkoa rautalankaa ja päällystämällä senkin sanomalehtipaperilla. Olisin ehkä voinut panostaa pallojen sileyteen enemmän, mutta noh, kun inspiraatio iskee niin silloin ei liikoja silotella!

Kipsi on kuivuttuaan valkoista ja halutessaan sen voisi toki maalata kokonaankin, mutta mie tyydyin tekemään pupulle vain korvat ja kasvot. Kaulaan laitoin pitsi- ja silkkinauhat ja kokeilupupu pääsi vartioimaan Ellun päiväkodissa istuttamaa pääsiäisruohoa ja tytön viime vuonna askartelemaa koristemunaa. Ei nyt ehkä mikään varsinainen taidonnäyte, mutta ehkä pupusta välittyy, miten iloiseksi sen tekeminen sai miut? Ja sehän näissä kaikissa askarteluissa ja käsitöissä on aina tärkeintä. :)


16 kommenttia:

 1. Oi kun suloinen pupu. :)
  Iloista pääsiäistä sinne myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pääsiäisloma oli täällä kyllä hyvin iloinen! :)

   Poista
 2. Söpö pupunen! Mukavaa pääsiäistä teille uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten hurmaava pupu! Ihana!

  Iloista pääsiäistä teillekin! :)

  VastaaPoista
 4. Tuo pupuhan on oikein symppis kaveri! <3 Ei sen tarvii mikää täydellisen siloiteltu ollakaan. Joku vuosi ehkä teette Ellunki kanssa tuollaisen pupun? ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä jo ensi vuonna, töissä hiukan Ellua vanhemmat jo avitettuna väänsivät pupuja. :D

   Poista
 5. Iloista pääsiäistä :)

  Voi että, sulonen pupu tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teilläkin oli oikein rentouttava pääsiäinen! :)

   Poista
 6. Hyvännäköinen asetelma ja kiva tuosta pupusta tuli! Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin tykkään, ihanan vaaleanpunainen kokonaisuus. ;)

   Poista
 7. Tulipas siitä suloinen pupu! Ja tuollainen askartelu kuulostaa muutenkin mukavalta. Pienikin oma puuhailu piristää kyllä kummasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, sen ei tarvitse olla iso juttu että tulisi hyvä mieli. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!