torstai 29. kesäkuuta 2017

Sauna maallaTässä pari kuvaa vapaa-ajan orjatyöleirimme (tunnetaan virallisemmin myös Jokelan tilana, talonamme ja remppaprojektinamme maalla) saunasta. Olen niiiiin ylpeä ja tyytyväinen, että sain sen tänään kuurattua ja saunomisvalmiiksi! Pesuaineille pitää vielä tuunailla säilytyskori ja jostain talon kätköstä etsiä puukori ja ämpäreitä, mutta periaatteessa löylyihin pääsisi. Taidamme kuitenkin odotella sitä hetkeä, että pääsemme Jokelaan ihan oikeasti yöksi ja saunomme sitten samalla. Toivottavasti se koittaa jo tänä kesänä!

Millaista nyt sitten on ollut laitella taloa maalla? Jaa-a. Hommaahan riittäisi ihan niin paljon kuin vain ehtisi ja jaksaisi tehdä, mutta jo pelkästään lasten takia on pakko vetää raja johonkin. Homma kerrallaan tavoitteenamme oli ensin saada talosta edes yksi huone sellaiseen kuntoon, että sinne uskaltaisi päästää lapset ilman pelkoa hiirenkakansyömisestä. Sitten tavoite oli saada kaikki huoneet siihen kuntoon, ja lopuksi sauna. Seuraavaksi hommalistalla ovat huussi lähemmäs pihaa ja ikkunanpielien pelastustoimenpiteet. Ja pihanlaittoa. Ja joidenkin sisäseinien maalaamista. Ja ensi vuonna sitten talon ulkovuori. Piharakennuksiakin pitäisi kohentaa. Ja sauna maalata ulkopuolelta. Ja katto nakutella uusiksi kai jokikiseen tilan tönöön. Aaa ja se se lähiaikoina siirrettävä huussi pitäisi päivittää modernimpaan malliin.

Että onhan tätä tässä. Jos 1950-luvun talolla puuhastelu kiinnostaa, niin puuhiamme voi seurata Unelmatyömaa -blogista. Miun lisäksi talohommiemme vaiheita tallentaa mieheni.

Haluaisin uskoa, että kyllä tämä kannattaa. Ellu on onnessaan pihan vanhoista omenapuista, Veenu löytämistään luonnonkukista. Mies raivaa pihaa onnessaan ja riemuitsee löytäessään varastoista ja ullakolta vanhoja, eriskummallisia työkaluja. Mie katselen kukkivaa pellonreunaa saunan ikkunasta ja lepuutan sieluani. Toivottavasti tämä kuuraaminen, nakutteleminen  ja vaivannäkö palkitsee meidät tunnelmallisilla ja rauhallisilla, yhteisillä hetkillä.

6 kommenttia:

 1. Oi kuulostaa niin hyvältä, okei vähän ehkä siltä työleiriltä, mutta aivan varmasti se palkitsee!! Ja onhan se varmasti kiva nähdä omat aikaansaannokset heti!
  Remppa intoa teille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Intoa todellakin tarvitaan. :D Erityisesti tuo ovella kolkutteleva ikkunoiden laittelu ahdistaa miua, mutta ehkä siitä selvitään, ruutu kerrallaan..

   Poista
 2. Oijoi, kuulostaa hyvältä työmaalta! Onnea kesäpaikasta! Uson, että vaivannäkö kannattaa ja paikasta voi tulla aivan ihania kesämuistoja teidän tytöille. Vaikka helppohan täältä on huudella, kun ei ole työleiriä lähi maillakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavista sanoista! Tytöt ovat (toistaiseksi?) vaikuttaneet viihtyvän hyvin, toivottavasti trendi jatkuu!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On kyllä, ei ole vapaa-ajanvietto-ongelmia :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!